. panji semarang berita politik sukan hiburan hot gossip kontroversi sensasi hangat panas: Tanda-tanda akhir zaman

facebook like pop up

Thursday, 23 January 2014

Tanda-tanda akhir zaman
SATU ARTIKEL DR SAUDARA TUKARTIUB YG SANGAT MENARIK UTK DI BACA !!


Ketika saya di sekolah rendah dahulu saya pernah mendengar arwah nenek saya berkata: “Dunia ini dah tua, tanda akhir zaman dah sampai.”

Pada ketika itu saya tidak faham apa makna ayat ini. Tak mengerti apa itu dunia. Tidak faham apa makna akhir zaman. Puluhan tahun kemudian dalam tulisan ini saya sendiri akan merungkaikan apa itu tanda-tanda akhir zaman. Tanda-tanda akhir zaman yang dimaksudkan di sini bukan tanda kesampaian Hari Kiamat tetapi kesampaian kiamat untuk United Malays National Organisation.

Awal wahid saya perlu mengingatkan para pembaca bahawa kita adalah 52 peratus dari jumlah warga Malaysia. Jumlah 52 peratus ini adalah jumlah majoriti yang memberikan undi mereka kepada Pakatan Rakyat. United Malays National Organisation dan konco-konconya hanya mendapat 47 peratus. Mereka adalah minoriti. Tetapi melalui tipu helah Suruhanjaya Pilihan Raya dan dengan penipuan undi kuasa telah dirembat oleh gerombolan ketuanan Melayu sekali lagi. Ini hakikat. Ini fakta.

Fakta tentang 52 peratus ini wajib terus kita ingati dan sebarkan kerana ini adalah salah satu tanda akhir zaman. Tanda akan berakhirnya zaman United Malays National Organisation. Fakta Pakatan Rakyat mendapat undi majoriti ini wajib terus dilaungkan hingga bingar telinga Najib dan Rosmah. Wajib kita canangkan kepada ahli dan penyokong Bani Ketuanan Melayu bahawa mereka hanya mendapat undi minoriti 47 peratus. Mereka berkuasa kerana menipu pilihan raya. Khalas.

Untuk memahami seterusnya tanda-tanda berakhirnya Bani Ketuanan Melayu kita wajib melihat sejarah negara-negara lain. Melihat bagaimana rakyat negara tersebut bangun dan menghumbankan raja, permaisuri, presiden, perdana menteri atau ditaktor yang zalim.

Di Perancis kita membaca bagaimana leher Permaisuri Marie Antoinette telah dipenggal oleh rakyat Perancis pada 16 Oktober 1993. Marie Antoinette adalah simbol kebencian rakyat Perancis. Mengikut fakta sejarah sebelum rakyat Perancis berjaya menghumbankan semua kaum feudal dan mendirikan republik pada tahun 1799, Marie Antoinette ini telah menjadi simbol kebencian rakyat. Rakyat Perancis – buruh dan tani – disatukan kerana mereka benci kepada Marie Antoinette.

Pada tahun 1780 telah berlaku babak yang dipanggil Rantai Leher Marie Antoinette. Skandal rantai intan berlian ini telah melibatkan raja dan istana kerana wang negara telah digunakan. Nama Marie Antoinette terlibat dalam skandal rantai berlian ini.

Di Malaysia kita ada skandal cincin berlian sama seperti skandal Rantai Leher Marie Antoinette. Semua warga Malaysia tahu tentang cincin yang didakwa milik Rosmah berharga 24 juta ringgit. Skandal rantai leher ini akhirnya memenggal leher Marie Antoinette. Tetapi ini tidak mungkin berlaku kepada Rosmah Mansor. Mengikut surah ahli-ahli United Malays National Organisation mustahil leher Rosmah dapat dipenggal.

Saya juga wajib memberitahu kepada pembaca tentang kuih hari jadi Saddam Hussein. Setiap tahun pada 28 April, Saddam Hussein akan menerima kuih sebagai hadiah hari jadinya. Bayangkan, pernah di satu hari jadi, Saddam telah menerima kuih hari jadi seberat satu tan. Kuih hari jadi Saddam ini wajib menggunakan jentolak dan crane untuk mengangkatnya.

Saya juga wajib merakamkan di sini tentang kenduri Hari Pertabalan Ahmad Reza Shah Pahlevi – raja dari segala raja-raja. Pesta pertabalan ini berlangsung pada 26 Oktober 1967 di kota kuno Parsepolis. Sejarah telah merakamkan bagaimana 4 tan caviar – telur ikan sturgeon – telah diterbangkan dari Paris untuk jamuan pertabalan ini. Dan bagaimana semua kedai champagne di Perancis telah kosong kerana semua Dom Perignon telah diterbangkan ke Tehran.

Saya menulis peekara-peekara ini untuk memberi tahu kepada pembaca bahawa inilah tanda-tanda awal sebelum raja atau pemimpin negara ini digulingkan oleh rakyat. Saya juga ingin mengingatkan bahawa ‘renyai-renyai guling berguling’ yang sama sedang berlaku dalam negara kita. Tanda-tanda ini untuk saya amat jelas.

Ingatkan kembali kisah terbaru warga Kelantan, Terengganu dan Pahang yang telah dilanda banjir. Ketika sanak saudara kita ini ditenggelami banjir, ahli-ahli parti United Malays National Organisation sedang berhimpun dan berpesta-pesta. Berkenduri kendara. Jamuan makan demi jamuan makan telah dilaporkan oleh media. Dengan bangganya jumlah telur, ikan, daging, ayam dan tepung telah diumumkan kepada rakyat untuk memberitahu betapa hebatnya kenduri Bani Ketuanan Melayu.

Jangan kita lupakan kesah banjir beberapa tahun dahulu. Ketika rakyat Johor tercungap-cungap tenggelam timbul dilanda banjir. Abdullah Badawi PM ketika itu telah mengelincir hilang ke Perth Australia untuk bercanda-canda.

Sebelum Marie Antoinette dipenggal leher, sebelum Shah Iran dihambat keluar Istana, sebelum Marcos diterajang keluar, sebelum Suharto dihalau oleh anak muda, sebelum czar Nicholas dibunuh mati, kemarahan rakyat telah lama terkumpul. Dari buku-buku sejarah yang dapat kita baca kita mengetahui bagaimama kaum tani Perancis telah diinjak-injak. Ada yang dibakar hidup-hidup. Ada yang digantung melalui hukuman mahkamah. Semua dilakukan untuk raja, agama dan keselamatan negara.

Kita baca bagaimana panen gandum kaum tani Rusia telah dirampas oleh czar. Kita membaca bagaimana pak tani diwajibkan membayar cukai mukai kepada raja dan czar. Kita baca bagaimana harga bahan makanan menjadi mahal dan kos untuk hidup melonjak naik. Semua ini sedang berlaku di hadapan mata kita. Kita sedang melihat bagaimana Najib dan Rosmah anak beranak sedang mengumpul harta ketika rakyat Malaysia anak semua bangsa sedang menghadapi kesengsaraan hidup.

Baru-baru ini kita terbaca laporan bagaimana anak Rosmah dengan laki pertamanya telah membeli sebuah kondo dengan harga 110 juta ringgit. Kita juga diberitahu bagaimana anak Rosmah ini telah melabur 100 juta dolar untuk membuat filem di Hollywood. Apa yang kita TIDAK diberitahu ialah dari mana punca duit anak Rosmah ini.

Rakyat Malaysia juga telah diberitahu bagaimana Rosmah Mansor telah menggunakan jet kerajaan untuk bercanda-canda dan 'bershopping' ke Dubai. Rakyat juga telah diberitahu tentang kos elektrik dan air rumah Rosmah Mansor melebihi 40,000 ringgit sebulan. Rakyat telah diberitahu bagaimana tahun lalu Najib dan Rosmah telah berbelanja 40 juta ringgit, duit rakyat untuk penerbangan setahun. Akhbar The Heat telah melaporkan berita dan fakta ini. Dengan cepat lagi ganas Najib dan Rosmah telah mengharamkan akhbar ini.

Apakah kita masih tidak faham akan tanda tanda ini? Sayang sekali nenek saya telah lama meninggal dunia. Jika tidak saya ingin bertanya apakah ini juga tanda-tanda dunia telah tua?

Najib dan Rosmah telah menarik satu demi satu subsidi dengan alasan untuk membantu orang ramai. Dengan alasan untuk membaiki ekonomi negara. Najib dan Rosmah lupa menarik subsidi bermakna harga barang akan naik. Harga bahan bakar minyak, harga elektrik kini telah melambung naik. Harga bahan makanan mendadak naik.

Setelah banyak subsidi ditarik kerajaan Najib membatalkan bayaran gaji minima kepada kaum buruh. Walhal gaji minima ini telah dijanji oleh Najib sebelum PRU13. Tidak cukup dengan ini cukap GST akan dikenakan.

Ketika ini Najib dan Rosmah telah meminta orang ramai berjimat cermat dan kurang berbelanja. Sebenarnya, meminta orang miskin kurang berbelanja ini adalah satu permintaan lucah. Sama lucahnya jika ada NGO yang menolak demonstrasi tetapi mengajukan orang miskin melancarkan mogok lapar sebagai protes.

Apabila harga barang naik, apabila gaji minima tidak ditunaikan ertinya gaji semakin kurang. Apabila duit kurang dalam poket bermakna hidup menjadi susah. Ketika rakyat dalam kesusahan inilah kita membaca berita Zahid Hamidi mengadakan sambutan hari jadinya di sebuah hotel lima bintang.

Ketika ini jugalah menteri Ismail Sabri dilapor telah mengadakan kenduri yang akan membunuh semua kenduri. Kenduri perkahwinan anak menteri ini walau pun tidak selucah hari jadi Saddam tetapi hampir menyamai kenduri pertabalan Shah Iran.

Apakah tanda dan maknanya semua ini?

Semua ini adalah tanda-tanda akhir zaman. Tanda-tanda akan berakhirnya kekuasaan Najib dan Rosmah. Tanda air talkin sedang disediakan oleh rakyat untuk parti United Malays National Organisation.

Saya sedar, ramai akan bertanya bila gerombolan ketuanan Melayu ini akan hilang nafas. Saya yakin 52 peratus rakyat yang menyokong Pakatan Rakyat ingin tahu bila United Malays National Organisation akan terkubur? Tahun ini? Tahun hadapan? Dalam PRU14? Bila?

Ini soalan hakiki. Tetapi dalam politik tidak ada sesiapa yang dapat meletakkan tarikh yang tepat. Ini bukan tarikh lahir Saddam Hussein. Mustahil kita akan mengetahui bila - hari dan saatnya - United Malays National Organisation akan terkubur. Apa yang saya tulis hanyalah tanda-tanda yang sedang berlaku di hadapan mata kita. Saya tuliskan tanda-tanda ini kerana tanda-tanda yang sama juga pernah berlaku di negara lain.

Marie Antoinette permaisuri terakhir Perancis menobatkan dirinya sebagai bonda kepada semua kanak-kanak di Perancis. Satu hari ketika baginda sedang naik kereta kuda, baginda terdengar orang kampung yang sedang berdemo melaung-laungkan:

“Kami mahu roti! Roti, roti, roti!”

Lalu baginda bersuara "Qu'ils mangent de la brioche" – “kalau tak ada roti makanlah kuih”.

Raja dan menteri Malaysia tidak lagi naik kereta kuda tetapi Malaysia memiliki ramai Marie Antoinette. orang ramai telah mendengar Datuk Hasan Malek berkata: kalau ayam mahal belilah daging.

Orang ramai juga telah terdengar kenyataan Datuk Seri Abdul Wahid Omar berkata: jika tol mahal pakai jalan lama.

Hasan Malek dan Wahid Omar walau pun tidak bersanggul dan bergincu tetapi yakinlah jika di zaman Revolusi Perancis kepala mereka pasti telah dipenggal.
Best Song Ever .....

THIS ARTICLE IS SPONSORED BY

JAM TAWAF NANO GOLD
( Scalar Energy Vital Ion )


- Revolusi Terhebat Dalam Dunia Perubatan Moden !!


Please LIKE if you like this article or give some comment, TQ