. panji semarang berita politik sukan hiburan hot gossip kontroversi sensasi hangat panas: dr zakir naik

facebook like pop up

Wednesday, 13 April 2016

dr zakir naikBERITA kunjungan penceramah agama tersohor dari India, Dr Zakir Abdul Karim Naik, telah menimbulkan pelbagai reaksi dalam negara, dan lebih hangat dalam masa beberapa hari ini.

Dr Zakir Abdul Karim Naik merupakan ulama, pendakwah dan penceramah dengan tajuk utama perbandingan agama. Beliau doktor perubatan setelah mendapat Sarjana Perubatan dan Bedah dari Universiti Mumbai.

Sebahagian daripada masyarakat Malaysia amat ternanti-nanti akan kedatangannya malah ingin mengikuti majlis ceramah yang mengasah ketajaman pemikiran, khususnya tentang pemahaman dan penilaian berlandaskan perspektif agama Islam.

Namun, dalam masa yang sama, sebahagian lagi masyarakat menganggapnya sebagai 'ancaman', kerana kepetahannya berdebat dilihat 'boleh mencetuskan perbalahan dan ketegangan agama'.

Selepas berjaya menarik perhatian dengan kemunculan di Terengganu pada Ahad, Dr Zakir menjadi topik hangat apabila Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar membuat keputusan agar ceramahnya di Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM) tidak diteruskan atas sebab ketenteraman awam dan sensitiviti agama di Malaysia.

Penceramah yang melepasi usia setengah abad itu dijadual menyampaikan ceramah berjudul ‘Similarities Between Hinduism and Islam’ (Persamaan Antara Hindu and Islam).

Isu Dr Zakir kini menjadi perbualan hangat di Malaysia, tetapi sejauh manakah kita mengenali beliau?Biodata Dr Zakir Naik

Lahir: 18 Oktober 1965 (umur 50), Mumbai, India
Pasangan: Farhat Naik
Ibu bapa: Abdul Karim Naik
Anak: Rushda Naik, Fariq Zakir Naik
Pendidikan: University of Mumbai,


Mari kita tonton antara video video ceramahnya yang hot !!Best Song Ever .....

ARTIKEL INI DI TAJA OLEH

‘PRODUK TERHEBAT ABAD INI’
Must Look Before Comment !!
CERITA LANJUT

Sila Like jika anda suka artikel ini atau lontarkan comment anda

SEKIAN TERIMA KASIH !!