. panji semarang berita politik sukan hiburan hot gossip kontroversi sensasi hangat panas: donald trump rancang halang rakyat Malaysia masuk AS

facebook like pop up

Friday, 24 June 2016

donald trump rancang halang rakyat Malaysia masuk AS

Trump tidak teragak-agak kenakan sekatan
jika dipilih sebagai PresidenWASHINGTON: Seandainya Donald Trump meraih kemenangan dalam pemilihan Presiden Amerika Syarikat, rakyat Malaysia berkemungkinan tidak akan dibenarkan mengunjungi negara itu.

Hal itu dinyatakan sendiri oleh Trump Isnin lalu, lapor CNN.

Dalam kenyataan itu, Trump berkata, rakyat dari beberapa negara yang mempunyai sejarah pengganas, tidak akan dibenarkan mengunjungi Amerika Syarikat.

Sejumlah 40 buah negara berada di dalam senarai itu termasuk Malaysia.

Kesemua negara-negara itu dibahagikan kepada empat kategori iaitu negara yang memberi pelindungan kepada pengganas (12 negara), negara yang memberi sokongan kepada pengganas (tiga negara), negara di mana pengganas beroperasi (14 negara) dan negara yang mempunyai kumpulan pengganas aktif (11 negara).

Trump mengklasifikasikan Malaysia berada dalam kategori pertama iaitu memberi pelindungan kepada pengganas.

Antara negara lain yang turut berada dalam senarai 40 negara itu ialah Indonesia, Filipina, Syria, Turki dan Perancis. Halangan itu akan berterusan sehinggalah pihak keselamatan dan penyiasatan Amerika Syarikat dapat mencari jalan mengatasi isu pengganas.Best Song Ever .....

THIS ARTICLE IS SPONSORED BY

THIS IS WHAT YOU REALLY WANT !!
THIS IS ABSOLUTELY AMAZING !!


Sila Like jika anda suka artikel ini atau lontarkan comment anda

SEKIAN TERIMA KASIH !!